Skip to content

Olijfolie uit Puglia

Frantoio Mancino

Frantoio Mancino

De olijfpers van de familie Mancino is gevestigd op het platteland van de Zuid-Italiaanse regio Puglia rond de stad Gioia del Colle. Hier is de familie letterlijk geworteld, omgeven met oude olijfbomen. Al vier generaties koestert de familie de kunst van de olijfolieproductie.

Enkele jaren geleden investeerde Mancino in de nieuwste apparatuur voor de verwerking van olijven om zo de allerbeste olie te kunnen persen.

mancino_7

“Vier generaties vakmanschap“

De familie zijn echte aanpakkers. Alle stappen van het proces zijn volledig in eigen hand. Pluk, selectie, persing, opslag en verpakking. De moderne apparatuur maakt het mogelijk te voldoen aan de strengste normen voor gezondheid en hygiëne maar de traditionele waarden blijven behouden.

De pers is ook een ontmoetingsplaats voor de familie, vrienden, werknemers en klanten. Een bezoek is altijd een bijzondere ervaring met de intense geur van vers geplukte en geperste olijven.

De allerbeste kwaliteit

Tussen half oktober en half november wordt er geoogst. Dat gebeurt voornamelijk handmatig zodat de olijven niet beschadigen tot het moment van persing. Al aan de boom worden de olijven zorgvuldig geselecteerd. Alleen als ze volledig rijp zijn worden ze geplukt. Hierdoor ontstaat de beste kwaliteit qua smaak maar ook wat betreft de vele gezonde eigenschappen van olijfolie. Bitterheid, scherpte, aroma, geur, zuurgraad en de gezonde polyfenolen zijn dan volledig in balans.

mancino_2
× Hoe kan ik je helpen?