Skip to content

Authentieke Italiaanse chocolade

Amedei

Amedei

De Italiaanse stad Pontedera is vooral bekend door de Piaggio-fabriek en het Vespa-Piaggio museum. Maar, buiten het centrum, in het groene buitengebied, is Amedei te vinden. En zo mooi als het landschap daar is, zo lekker is hun chocolade.

De chocolade van Amedei is op traditionele wijze gemaakt en is verkrijgbaar in 24 landen. De heerlijke smaak van authentieke Italiaanse chocolade gaat de hele wereld over en MariCase helpt daarbij.

amedei4

Het verhaal van Amedei

Oprichtster Cecilia Tessieri was de eerste vrouwelijke ‘Maître Chocolatier’ ter wereld. In 1990 heeft Cecilia besloten dat ze het hele proces, van boon tot reep, in eigen hand moest houden. Dat was volgens haar de enige manier om de allerbeste chocolade te kunnen maken. Dat is hoe Amedei ontstond, vernoemd naar de oma van Cecilia.

Authentieke productie

Om de specifieke smaak van herkomst bij iedere cacaoboon terug te kunnen vinden in de chocolade, wordt de chocolade gemaakt met originele, authentieke machines. Sommige van deze machines zijn al meer dan 150 jaar oud. Dit alles om de traditionele recepten tot in perfectie uit te kunnen voeren.

Verpakking

Italië is een land van tradities en familiebedrijven. Zo zijn de wikkels voor de verpakkingen ontworpen door de Tessieri familie. De typerende bedrijfskleuren sieren inmiddels de verpakkingen van meer dan 120 soorten Amedei-chocolade.

amedei5
× Hoe kan ik je helpen?