Skip to content

Aromatische en geneeskrachtige kruiden uit Sicilië

La Aromatiche di Girafi

La Aromatiche di Girafi

Le Aromatiche di Girafi is gespecialiseerd in de productie van aromatische en geneeskrachtige kruiden. Het echtpaar Gero en Rubina van Aromatiche di Girafi zorgt ervoor dat vergeten kruiden weer terugkeren in de Siciliaanse keuken.

Ze herontdekken oude kruiden en telen verbeterde versies ervan. De kruiden hebben vaak geneeskrachtige eigenschappen maar passen ook goed in de keuken of bijvoorbeeld in thee of infusies. Een voorbeeld zijn de zwarte kikkererwten van het bedrijf.

Le Marmatiche di Girafi 1

“De wedergeboorte van een roemrijke chocolade traditie uit Parma“

Het bedrijf is gevestigd aan de voet van de Girafi-heuvel in de diepe binnenlanden van Sicilië. Het vruchtbare land is van baron Mistretta. In de lente staan de hellingen vol met bloeiende, aromatische kruiden.

Zwarte kikkererwten

Het vlaggenschip van de firma zijn de zwarte kikkererwten. Ook deze werden in vervlogen tijden veel verbouwd maar door de lage opbrengst stopten lokale boeren er mee. Deze kikkererwt heeft echter een onvergelijkbare geur, smaak, structuur en voedingswaarde. Gero heeft dit product weer tot leven gewekt. Er wordt onder andere een pasta van gemaakt met een unieke smaak.

amedei5
× Hoe kan ik je helpen?