Skip to content

Chocolade uit parma

Davide Barbero

Davide Barbero

Davide Barbero is een familiebedrijf uit de Noord-Italiaanse stad Asti, dat al zeven generaties de meest delicate zoetwaren vervaardigd.

Davide Barbero is de enige overgebleven traditionele producent in het centrum van Asti. De familie is zeer sterk gehecht aan deze locatie waar het bedrijf werd geboren. Net zo sterk is de binding met de best verkrijgbare ingrediënten zoals de verse eiwitten, echte vanille en gecertificeerde hazelnoten uit de regio Piemont met een beschermde oorsprong.

Davide Barbero 02

“Historie“

Melchiorre Barbero, zoon van banketbakker Filippo Barbero, begint in 1883 het bedrijf met de productie van nougat en ‘noasetti’.

Al snel wordt Melchiorre Barbero op beurzen in Napels, Turijn en Livorno geprezen om zijn excellente kwaliteit en ontvangt hij de prijs ‘Vittorio Emanuele della Croce Bianca’ voor zijn vakmanschap. Begin vorige eeuw volgt de gouden medaille op de beurs van Castelfranco Veneto.

Zijn zoon Davide Barbero zorgt voor een enorme groei van het bedrijf. In 1953 verhuist het bedrijf naar de huidige locatie, de Via Brofferio 84 in Asti. Davide’s tweede zoon Giovanni wordt datzelfde jaar geboren en hij leidt tot op de dag van vandaag het bedrijf.

In 1993 overstroomt de stad en de fabriek leidt daardoor grote schade. Deze moeilijke tijd zorgt echter voor een nieuwe impuls waardoor het bedrijf met het aanboren van tal van nationale en internationale markten floreert als nooit te voren.

Vakmanschap

De kruimelige nougat wordt nog steeds op basis van het oude recept en vakmanschap gemaakt en dat zorgt voor unieke eigenschappen. 7 uur lang wordt het product gekookt en door altijd verse eiwitten te gebruiken behoudt het z’n brossige structuur en verfijnde smaak. Daar zorgt ook het hoge percentage (51%) I.G.P. hazelnoten uit de regio Piemont voor en de speciaal geselecteerde Millefiori honing.

Alle hazelnoten worden met de hand geselecteerd en na het koken wordt de nougat met houten spatels los geroerd, om vervolgens met de hand te worden geperst in speciale matrijzen van beukenhout. Het hout heeft isolerende eigenschappen waardoor de nougat precies de juiste rusttijd krijgt. Nadat het product 24 uur afkoelt wordt het de volgende dag op marmeren tafels verpakt.

Grote producenten gebruiken deze methode niet meer. Die vervangen het eiwit door kunstmatige stoffen waardoor het kookproces versnelt kan plaatsvinden. Het malen wordt niet met de hand maar machinaal gedaan waardoor de fijne luchtige structuur onherstelbaar wordt aangetast.

× Hoe kan ik je helpen?