Skip to content

Chocolade uit parma

I Sapori di Nonna Sara

I Sapori di Nonna Sara

De nazaten van Gian Battista en zijn neven deden in 2012 een fascinerende ontdekking. In de kelder van een van de familieleden ontdekte ze een stoffig boek. Het was het originele receptenboek van het bedrijf. Het merk en de productie worden daarna in ere hersteld.

Vandaag de dag is datzelfde receptenboek de basis van alle chocolade, ijs en banketproducten van Banchini. De cacao komt voornamelijk uit Venezuela, Madagaskar, Mexico en Papa Nieuw-Guinea. Het merk maakt diverse lijnen chocolade voor fijnproevers in vele varianten.

I Sapori di Nonna Sara - Passata di pomodoro_0007

“De wedergeboorte van een roemrijke chocolade traditie uit Parma“

Gian Battista Banchini werd geboren in 1845 in Viganella, een klein bergdorp in Noord-Italië. Al op jonge leeftijd begint hij met de handel in steenkool. Nadat hij naar Parma verhuist komt hij in 1870 in contact met het Caffe’ Bontadina op het Piazza Garibaldi. Daar leerde hij het vak van chocolatier.

Vakprijzen

Nadat de eigenaar van de chocolaterie overlijdt, erft Gian Battista het bedrijf in 1879. Hij gaat zich volledig richten op de productie van chocolade. Aan het einde van de eeuw werd de fabriek een van de belangrijkste bedrijven in de stad met meerdere winkels.

Begin vorige eeuw wonnen ze toonaangevende vakprijzen op internationale tentoonstellingen.

Nadat Gian Battista in 1919 overlijdt nemen zijn neven het over. In 1956 besluiten ze te stoppen met het bedrijf.

Mencarelli Le Marche-93

 

× Hoe kan ik je helpen?