Skip to content

bekroond met chocolade oscars

Maglio

Maglio

In de Italiaanse provincie Lecce ligt Maglie, een rustieke kleine stad. Antonio Maglio verhuisde daar in 1875 met zijn familie naartoe om een bedrijf op te zetten. Dit bedrijf groeide door de jaren heen tot een gevestigde naam in de wereld van chocolade en zoetigheid.

Maglio is een familiebedrijf dat bekend staat om de constante productontwikkeling van generatie op generatie. Oude familierecepten worden gebruikt om eigentijdse producten te maken die aansluiten bij wat mensen op dat moment willen.

Maglio - Datteri_200406-1

“De wedergeboorte van een roemrijke chocolade traditie uit Parma“

Gian Battista Banchini werd geboren in 1845 in Viganella, een klein bergdorp in Noord-Italië. Al op jonge leeftijd begint hij met de handel in steenkool. Nadat hij naar Parma verhuist komt hij in 1870 in contact met het Caffe’ Bontadina op het Piazza Garibaldi. Daar leerde hij het vak van chocolatier.

Gian Battista

Nadat de eigenaar van de chocolaterie overlijdt, erft Gian Battista het bedrijf in 1879. Hij gaat zich volledig richten op de productie van chocolade. Aan het einde van de eeuw werd de fabriek een van de belangrijkste bedrijven in de stad met meerdere winkels.

Begin vorige eeuw wonnen ze toonaangevende vakprijzen op internationale tentoonstellingen.

Nadat Gian Battista in 1919 overlijdt nemen zijn neven het over. In 1956 besluiten ze te stoppen met het bedrijf.

Maglio - Amarene_200419-5
× Hoe kan ik je helpen?