Skip to content

Passie voor drop sinds 1836

Menozzi, Liquirzia 1836

Menozzi, Liquirzia 1836

De geschiedenis van Menozzi gaat terug tot 1836. Het bedrijf is vooral bekend door de drop. Tegenwoordig staat de derde generatie van de familie Menozzi aan het hoofd van het bedrijf.

In 1950 werd de familie eigenaar van het merk De Rosa. Kwaliteit en respect voor traditie altijd belangrijke waarden geweest voor het bedrijf. Ondanks de komst van nieuwe technologie en markten die een andere standaard eisen, zal het bedrijf altijd vasthouden aan een productie die de kwaliteit, tradities en smaak van het verleden garandeert.

Menozzi storia_02

“Fabriek in Atri“

Tot 2004 was de fabriek gehuisvest in een oud klooster uit de 16e eeuw in de buurt van de stad Atri. Deze stad in de Italiaanse regio Abruzzo kent een rijke geschiedenis en cultuur. Tegenwoordig komen de producten uit een nieuwe fabriek in dezelfde stad. Daar maakt men vooral industriële derivaten zoals droppoeders, dropblokken en droppasta die worden gebruikt door Italiaanse en buitenlandse zoetwarenproducenten.

Dropstokje

Een van de meest bekende halffabricaten is het bekend stokje van drop waarop een ijsje zit. Maar zelfs bij producten waar je het niet verwacht zoals cosmetica, tabak, likeuren en aluminium wordt droppoeder als antioxidant gebruikt.

Menozzi De Rosa exporteert over de hele wereld en levert aan grote multinationals.

Menozzi 6
× Hoe kan ik je helpen?