Skip to content

De allerbeste zoetwaren uit Bronte

Brontedolci

Brontedolci

Bronte Dolci zet een eeuwenoude traditie voort. Het bedrijf is gevestigd in de stad Bronte onder de rook van de Etna, bekend van de unieke pistachenoten. Een eeuwenoude Siciliaanse stad waar de keuken zich vermengde met verschillende gebruiken, overtuigingen en culturen. Zo ontstond een grote culinaire rijkdom en bij Bronte Dolci zijn ze trots om dit erfgoed te beheren en met de rest van de wereld te delen.

Brontedolci familie

Cultureel erfgoed

Oprichters Antonino, Pietro en Giuseppe zijn geboren en getogen in Bronte. Het waren jeugdvrienden met dezelfde dromen en passie. In 1997 maakten ze die waar door Brontedolci te starten. Het produceert Siciliaanse zoetwaren op traditionele wijze.

Pistachenoten

Pistachenoten uit Bronte hebben een aantal unieke eigenschappen die nergens anders zijn terug te vinden. Het “Groene Goud” wordt het wel genoemd.

De teelt en productie van pistachenoten is de motor van de lokale economie. Er zijn meer dan 1000 boeren die de noten verbouwen op hellingen van de Etna op een hoogte tussen de 400 en 900 meter. Samen produceren ze maar 1% van de wereldwijde productie maar wel de hoogste kwaliteit.

pistache-bronte-dolci
sinaasappel-bronte-dolci

Visie

Alle producten zijn geïnspireerd op de Siciliaanse traditie en bereid volgens klassieke recepten met kwalitatief hoogwaardige en zoveel als mogelijk lokaal geproduceerde ingrediënten. Brontedolci gebruikt natuurlijke gist zonder chemische toevoegingen en maakt alle producten in de eigen fabriek en bakkerij. Het bedrijf heeft respect voor zijn omgeving en het milieu.

× Hoe kan ik je helpen?