Biologisch, handgemaakt en puur.
Marchesi di San Giuliano
Marchesi di San Giuliano
San Giuliano is een landgoed op Sicilië dat al 800 jaar in het bezit is van de familie Marchesi Paterno Castello di San Giuliano. De gronden rondom het prachtige landhuis zijn bijzonder vruchtbaar. Hierdoor groeien er van oudsher heerlijke vruchten en andere natuurlijke grondstoffen waarvan smakelijke producten worden gemaakt.In de wondere wereld van Bistrot 75 smelten traditie en tijdloze elegantie harmonieus samen. Iedere maaltijd wordt een culinaire belevenis. Deze lijn van Tartuflanghe is geïnspireerd op het menu van restaurant Da Beppe in Alba. Daar kookte de familie Montanaro hun vermaarde truffelgerechten en andere klassiekers uit de Piemontese keuken. Bistrot75 is een eerbetoon aan deze culinaire tradities. Deze lijn presenteert een aantal bekende Italiaanse recepten. Zo ontstaat een reis naar verschillende regio’s waarmee de geliefde streekkeuken wordt gevierd.
Biologisch, handgemaakt en puur
Alles producten van Marchesi di San Giuliano zijn biologisch, handgemaakt en puur. In de marmelade zitten grote stukken fruit en grove schillen, in de biscuits, honing en olie proef je dat echt alle componenten 100% natuurlijk zijn. Het bedrijf gebruikt nuttige insecten om de schadelijke te bestrijden en alleen organische meststoffen. Zo ontstaat een organische balans.
Marmelades
De familie San Giuliano heeft eeuwenlang voor eigen gebruik marmelades, koekjes, taarten en geconserveerde vruchten volgens oude familierecepten gemaakt. Rond 1980 besloot Fiamma di San Giuliano echter om op basis van sommige recepten marmelades te produceren en te gaan verkopen. Daarvoor werd fruit van het landgoed gebruikt dat thuis werd gekookt. Door haar passie en doorzettingsvermogen lukte om een plek in de marmelademarkt te veroveren. Doordat in de producten een heel hoog percentage fruit wordt verwerkt en door de natuurlijke ingrediënten krijgt het z’n unieke smaak, textuur.
De marmelades worden alleen in de winter en de lente gemaakt. Iedere dag wordt het rijpe fruit met de hand geplukt. Het wordt vervolgens gewassen en direct verwerkt, zonder koeling. Het fruit wordt met de hand geschild en gesneden en daarna een nacht in water gedrenkt.
De volgende dag wordt het fruit gekookt zonder conserveermiddelen, geleermiddelen of kleurstoffen. Na een uur wordt er suiker toegevoegd om vervolgens nog een half uur door te koken. Na het kookproces wordt de marmelade met de hand in de potjes gestopt. Nadat de deksel er op zit gaat de pot op z’n kop om een vacuüm te creëren waarna ze worden opgeslagen.