Waar het hart van vol is

We zijn weer thuis. Ietwat weemoedig, moet ik eerlijk bekennen. Het was namelijk weer één groot feest om in Italië te zijn. Bij ieder bezoek kom ik er opnieuw achter waardoor ik zo van Italië houd: de vriendelijke mensen en die heerlijke smaken en geuren, wakkeren de vlam altijd weer aan.

Naast de mooie herinneringen heb ik ook weer een kofferbak met heel veel lekkers vanuit Italië meegenomen. Het is voor veel vakantiegangers de omgekeerde wereld. Ik ken namelijk mensen – ik zal geen namen noemen – die op weg naar de mediterrane camping hun vertrouwde pindakaas en aardappelen meenemen. Sterker nog, ik ben de elleboogjes van Honig en Smac wel eens tegengekomen op een camping. In Italië nota bene! Laat het de Italianen maar niet zien, want ze zetten je per direct het land uit.

Italie buitenverlichting-1

Nee, voor mij is Italië in alle opzichten een land om bij te tanken. Ik ga erheen en kom vol terug. Natuurlijk met heel veel lekkers, maar ook het lichaam en de geest hebben baat bij een bezoek aan Italië. Ik krijg er energie van en doe inspiratie op. Hoe kan het ook anders in zo’n prachtig land waar al je zintuigen worden verwend.

Wat dat betreft heeft mijn reis me nog meer overtuigd dat MariCase dat is wat ik met heel mijn hart wil doen. MariCase was in de afgelopen jaren verworden tot alles waar ik van hou en wat ik graag doe. Het was meer dan mijn huis, het was mijn hart met alle kamers en boezems.

Marike Anker 3

Deze zomer hakte ik de knoop door: ik ga mijn liefde voor Italië nog meer delen met de rest van Nederland. Hoe kan dat mooier dan via de heerlijke authentieke etenswaren die Italië te bieden heeft?

Dat was een pak van mijn hart. Ik kon me eindelijk storten op mijn grote passie. Natuurlijk was dat makkelijker gezegd dan gedaan. Maar, toen stap één was gezet, ging de rest eigenlijk heel snel. Kijk naar mijn prachtige website – hoera voor Up North! – en de prachtige producten in mijn etalage.

Ik ben echt gelukkig met Amedei, want zij worden niet alleen in Italië door fijnproevers geprezen, ook in Nederland ontstaat een heuse club van liefhebbers. Het zijn chocolademakers die je de pure smaken laten proeven en die de kunst van de Italiaanse beleving verstaan.

amedei-bus-1

Je proeft gewoon dat de recepten vele jaren oud zijn en dat de ingrediënten zorgvuldig zijn uitgezocht. Ja, daar gaat mijn hart met recht sneller van kloppen. Er is voor mij niets mooier dan die liefde te delen met andere levensgenieters. Misschien is dat ook wel de missie van het nieuwe MariCase: we zijn weer thuis, thuis in Italië!