Maglio maakt Fairtrade afspraken met cacaoplantages in Cuyagua, Venezuela

Het Italiaanse chocolademerk Maglio wil graag eerlijke handel drijven met zijn leveranciers van cacaobonen. Daarom startte het een paar jaar geleden met een exclusieve samenwerking met het mooie dorpje Cuyagua in Venezuela. In het dorp, fraai gelegen boven op een berg, uitkijkend over de Caribische zee, wordt cacao geproduceerd die door de ligging van het dorp een intense smaak en geur ontwikkeld. De Fairtrade afspraken zijn in 2018 geformaliseerd. Alle plantages in het dorp leveren vanaf nu exclusief aan Maglio.

Als tegenprestatie voor deze speciale Fairtrade afspraak, ondersteunen de Italianen samen met de lokale Universiteit van Merida, met kennis en advies voor een nog betere oogst en investeren ze in nieuwe machines. Maglio zorgt tevens voor melkpoeder voor de jonge kinderen in het dorp en maakt het financieel mogelijk dat oudere kinderen kunnen gaan studeren.

De intense smaken en aroma’s van de cacao uit Cuyagua zijn verwerkt in de chocoladelijn ‘Terra di Cuyagua’. Deze lijn bevat de tabletten Cuyagua 100%, 90% en 55% in verschillende varianten.

Maglio Cuyagua 100% ontving in 2018 de prestigieuze chocolade vakprijs ‘Tavolette d’Oro’ , het Gouden tablet.

MariCase is de Nederlandse importeur van Maglio.
Meer informatie via  www.maricase.nl/producten/maglio of bel 0332 000 110